Republikon: Novák Katalint nem kedveli az emberek 54 százaléka

Republikon: Novák Katalint nem kedveli az emberek 54 százaléka

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megkérdezettek 60 százaléka inkább közvetlen választással döntene a köztársasági elnök személyéről, és csupán 32 százalékuk gondolta úgy, hogy továbbra is a parlament dönthessen erről – közölte a Telex a Republikon Intézet kutatásának eredményeit. Az intézet a kutatást 1000 fő telefonos megkérdezésével készítette január 19-24 között.

Ebből kiderült az is, a megkérdezettek 77 százaléka tudott valamilyen véleményt formálni a Fidesz államfő-jelöltjéről, Novák Katalinról, ugyanakkor 54 százalékuk nem kedveli őt, míg 46 százalék igen. A cikk szerint kimondható, hogy Novák Katalin pártjának népszerűségi szintjét nem haladja meg, de nem is sorolható a kifejezetten népszerűtlen politikusok közé.

A Republikon felmérése azt is megállapította: a pártválasztók körében pedig mind a Fidesz-KDNP, mind az Egységben Magyarországért 47-47 százalékot szerezne, míg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk is egyaránt 3-3 százalékot.

A kutatásból ugyanis azt is megállapította, hogy a választási hangulat fokozódásával jelentős mértékben lecsökkent a bizonytalanok száma, a korábbi 24-ről 14 százalékra esett arányuk a teljes népesség körében.