Részegen e-rollerezve esett el az 52 éves férfi – vádat emeltek ellene

Részegen e-rollerezve esett el az 52 éves férfi – vádat emeltek ellene

Részegen rollerezve esett el – vádat emeltek ellene (Fotó: Ügyészség.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves salgótarjáni férfi ellen, aki nagy teljesítményű elektromos rollerével szenvedett ittasan balesetet – számolt be róla Magyarország ügyészsége hétfőn.

Mint írták, a férfi 2022. január 12-én délután Salgótarján lakott területén ittas állapotban vezette a beépített gépi meghajtású, 1600 W teljesítmény leadására képes elektromotorral felszerelt elektromos rollerét. Ittassága miatt egy járdaszegélynek ütközött, a járdára esve nyolc napon belül gyógyuló koponya- és arczúzódásos sérüléseket szenvedett.

Szervezetében a balesetkor mintegy 2,5 ezrelék véralkohol koncentráció volt kimutatható, ezzel megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy járművet csak az vezethet, akinek szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A férfivel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől való eltiltását indítványozva.

Az ügyészség felhívta a figyelmet: gépi meghajtású rollerek ittas vezetése azonos elbírálás alá esik azzal, ha valaki gépkocsit vagy motorkerékpárt vezet ittasan.