Rezsitámogatási program indul a fideszes vezetésű Székesfehérváron

Rezsitámogatási program indul a fideszes vezetésű Székesfehérváron

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Rezsitámogatási programot indítunk a szociálisan rászoruló fehérváriak számára” – jelentette be Facebook-oldalán Cser-Palkovics András. A székesfehérvári polgármester hozzátette: erkölcsi kötelessége az önkormányzatnak, hogy legalább a legnehezebb, téli időszakban segítsen a legelesettebb embereken.

A támogatási program részleteinek kidolgozása még folyamatban van, egyelőre csak annyit árult el, hogy a gázszámla és a villanyszámla összegéhez való hozzájárulást lehet majd igényelni. Mindkettő esetében az lesz az eljárás, hogy az önkormányzat közvetlenül a szolgáltatónak fogja átutalni a megítélt összeget, tehát természetbeni juttatást kapnak majd a jogosultak.

A tűzifa beszerzéséhez is lehet majd egyszeri, nagyobb összegű támogatást igényelni, ezt közvetlenül az igénylőnek utalja az önkormányzat.

– A jogosultak körét szociális alapon határozzuk meg, elsősorban jövedelmi és családi helyzet alapján. Kiemelt cél, hogy az egyedül élő, alacsony jövedelműeket, illetve a gyermeke(ke)t egyedül nevelőket segítsük – szögezte le a városvezető.

Adatok hiányában azt még nem tudta megmondani, hányan lesznek a jogosultak, így az sem lehet tudni, hogy mennyibe kerül majd a támogatási program: néhány tízmillió forinttól a 300 millió forintos nagyságrendig bármi elképzelhető.