Mentőhelikoptert riasztottak, pálinkafőző robbant Kiskőrösön

Mentőhelikoptert riasztottak, pálinkafőző robbant Kiskőrösön

Tűzoltók dolgoznak egy kiskőrösi háznál, miután robbanás történt az épületben 2022. május 14-én. A detonációtól kidőlt a ház egyik fala és kigyulladt a tetőszerkezet is. A helyszínről két sérültet vitt kórházba a mentőhelikopter. A baon.hu információi szerint egy engedéllyel működtetett pálinkafőző készülék robbanhatott fel a házban. (MTI/Donka Ferenc)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Robbanás következtében kidőlt egy kiskőrösi ház egyik fala és kigyulladt a tetőszerkezete szombaton – közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta: az égő épületet a kiskőrösi, kalocsai és a kiskunhalasi tűzoltók oltották el. A helyszínről két sérültet vitt kórházba a mentőhelikopter.

A baon.hu információi szerint egy engedéllyel működtetett pálinkafőző készülék robbanhatott fel a házban. Úgy tudják, egy 50 éves férfi és a fia tartózkodott a detonáció idején az épületben. Az apa súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt válságos állapotban, míg fiát súlyos sérülésekkel szállították mentőhelikopterrel kórházba, egyiküket Pécsre, másikukat Budapestre.

A robbanás keletkezésének okát a rendőrség bűnügyi technikusai, valamint a tűzoltóság szakértői vizsgálják.

(MTI)