Robogókkal bővítette arzenálját a Honvédség

Robogókkal bővítette arzenálját a Honvédség

Július végén megérkeztek az MH Anyagellátó Raktárbázisra azok a robogók, amelyek elsősorban a katonai repülőterek kiszolgálószemélyzetének munkáját fogják segíteni. Forrás: honvedelem.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kétkerekűeket azokon a területeken fogják használni, ahol nagy távolságokat kell megtenni a kiszolgáló személyzetnek adott laktanyán belül.

A Honvédelmi Minisztérium honlapja, a honvedelem.hu számolt be róla, hogy július végén huszonegy robogó érkezett a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisra (MH ARB). A kétkerekűeket a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként szerezte be a Magyar Honvédség, és alapvetően azokon a területeken fogják használni, ahol nagy távolságokat kell megtenni a kiszolgáló személyzetnek adott laktanyán belül.

A 90 kilós járművek maximális sebessége 45 kilométer/óra, ezt a segédmotor-kategóriába sorolás miatt nem is léphetnék túl a járművek, a repülőterekre azonban bőven elegendő sebességet biztosítanak a kiszolgáló személyzet részére.

A robogókat az augusztus 28-29-én megrendezendő kecskeméti repülőnapon tesztelik majd „élesben”, ezt követően kerülnek az alakulatokhoz.

A honvedelem.hu-n még több fényképet talál a motorokról és használóikról. Több fotón is az látszik, hogy úgy vették használatba a kismotorokat, hogy az ülések és más alkatrészek nejlonborítását nem távolították el azokról.