Rogán Antal: Magyarországon sajtószabadság van

Rogán Antal: Magyarországon sajtószabadság van

Rogán Antal a parlamentben 2023 őszén (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghallgatta a parlament gazdasági bizottsága Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert. A politikust az ellenzéki képviselők többek között a Völner-Schadl-ügyről kérdezték, amire a tárcavezető azt mondta: „az már lerágott csont”, bírósági szakaszban van – számolt be róla az atv.hu. Többek közt arról is beszélt, a titkosszolgálatok nem avatkoznak be a politikába, csak ha valaki külföldről beavatkozik a választásokba, de ezt minden magára valamit adó ország megteszi.

Rogán azt is bejelentette, kezdeményezi a kormánynál, hogy az idegenforgalom terén az áfa-ból már elengedett forrást fordítsák a turizmust szolgáló célokra, marketingre. A Bajnai Gordonhoz is köthető DatAdatot pedig feljelentik, mert szerintük külföldön tárolják a magyar választói adatokat, és ez a politikus állítása szerint „sem a magyar törvényi szabályozással, sem a GDPR-ral nem fér össze”.

A miniszter a helyszínen többek közt nyilatkozott a Telexnek. Nekik arról beszélt, szerinte a Telex nyíltan kormányellenes médium. Azt is kifejtette, Magyarországon sajtószabadság van, neki inkább az a problémája, hogy nyugaton csak olyan médiumok léteznek, amelyek a liberális értékeket képviselik, a konzervatívokat nem. Szerinte egyébként a Fidesznek nincsen médiája. Hogy milyen gyakran egyeztet kormánypárti szerkesztőkkel, arra azt mondta, szoktak lenni háttérbeszélgetések a Karmelitában, de vannak olyan alkalmak is, amikor másokat is meghívnak, például nemrég a digitális állampolgárság bevezetése kapcsán tartott ilyet. Erre viszont a Telexet nem hívta meg, mert „önök semmiről nem írnak jó, önöket felesleges meghívni, de jó néhány olyan baloldali médium volt, akiket meghívtam” – monda a lap újságírójának. A független sajtó képviselői közül a Magyar Hangot sem hívták meg egyébként az eseményre. A nemzeti konzultációról szóló háttérbeszélgetésre pedig Rogán úgy ítélte meg, hogy inkább olyanokat hív meg, akik hajlamosak a nemzeti konzultációról jót is írni, nemcsak rosszat. Az pedig az ő dolga, hogy kivel mikor találkozik – válaszolta arra, hogy szokott-e eligazítást tartani a KESMA-hoz tartozó lapok szerkesztőinek.

Címkék: Rogán Antal