Rogán Antal Mészáros egyik üzlettársa által építtetett házba költözhetett

Rogán Antal Mészáros egyik üzlettársa által építtetett házba költözhetett

Rogán Antal (Fidesz) Habony Árpáddal beszélget a hajdúszoboszlói Béke Hotel előtt 2011 szeptemberében. A Fidesz-KDNP parlamenti frakciója háromnapos ülést tartott a szállodában (Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rogán Antal egy Mészáros Lőrinc cégével közösen bizniszelő cég ingatlanában bukkant fel a közelmúltban – olvasható a 444.hu cikkében. Egy II. kerületi, háromszintes házról van szó, a portál egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a propagandaminiszter gyakran látható a ház legfelső teraszán, és Rogán szolgálati autói is rendszeresen az épület garázsában állnak. 

Rogán Antal azután költözött ide, hogy elvált a feleségétől, Rogán Cecíliától. A portál szerint a Pasaréti tértől alig tíz perc gyalogútra található ingatlan tulajdoni lapja azt mutatja, az utolsó tulajdonos a siófoki Vabeko Kft. A vállalat saját leírása szerint „szénhidrogén szállító és elosztó vezetékeket, gázipari csomópontokat és nyomvonalas létesítményeket tervezünk, kivitelezünk és karbantartunk”. 

Kétmillió forintért került egy méregdrága belvárosi lakás Rogán Antal köréhez | Magyar Hang

A nagy mennyiségű olaj- és gáz megfelelő terelésében a Bernula János családi vállalkozásában műkődő Vabeko régi motoros. Sokáig egyedül is elboldogult a piacon, de az elmúlt években akadt egy neves társa is: a Mészáros és Mészáros Kft. A gázüzlethez ilyen formán visszatérő Mészáros Lőrinccel páratlanul sikeres párost alkotnak. Öt olyan keretmegállapodást is kötöttek 2018 június óta az állami közműholding, a Nemzeti Közművek leányvállalataival, amelyek bőségesen biztosítanak munkát. Ebből három tisztán a Mészáros-Vabeko párosé (9 milliárd gázelosztó vezeték építési munkáira, 16 milliárd gázhálózat-rekonstrukcióra), két másikban pedig ugyan van másik cég is, de a legtöbb munkát Mészáros és Bernula viszi a 22 milliárd forintos keretből. 

A portál megkérdezte a céget, hogy Rogán Antal bérli-e az ingatlant vagy megvásárolta, foglalkoznak-e más ingatlanokkal, hány ingatlanuk van a piacon, mikor készült el az épület. Kiváncsiak voltak arra is, hogyan kerültek kapcsolatba Rogán Antallal, de nem kaptak választ egyik kérdésre sem. 

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál is érdeklődtek, hogy Rogán Antal bérli vagy megvásárolta az ingatlant, mennyi bérleti díjat fizet, vagy mennyiért vette meg azt. Érdeklődtek az iránt is, hogy mekkora lakást használ, hogyan esett a választása erre az épületre, de a Miniszterelnöki Kabinetirodától sem kaptak választ egyik kérdésre sem.