Rogán Antal többet keres, mint Orbán Viktor

Rogán Antal többet keres, mint Orbán Viktor

Orbán Viktor és Rogán Antal (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyilvánosságra került, mennyit is keresnek az Orbán-kormány tagjai, ugyanis a Miniszterelnöki Kabinetiroda közzétette az állami vezetők juttatásait a kormány honlapján. Az az első pillanatra is látszik a napi.hu összeállításából, hogy egyik politikusnak sem kell sorba állnia az ingyenkonyhán, de az azért meglepő, hogy nem Orbán Viktor keresi a legtöbbet, holott ő miniszterelnöki és képviselői munkája után is megkapja a havi apanázsát. A kormányfő havi illetménye bruttó 1 millió 507 ezer forint, amit cafeteria-juttatás is kiegészít – idén januártól havi bruttó 200 ezer forint –, illetve képviselői munkája után havi 891 ezer forint a juttatása. A nyilvánosságra hozott adatok alapján kiderült, hogy Orbán Viktor jutalmat és célprémiumot nem kapott.

Ennek ellenére mégsem ő, hanem Rogán Antal jobban áll nála a fizetési listán. A propaganda-miniszter ugyanis márciustól már havi 1 millió 979 ezer forintot keres, amihez hozzájön a 200 ezres havi cafeteriakerete, valamint a havi bruttó 891 ezer forintos képviselői díja. Jutalmat és célprémiumot ő sem kapott, viszont szolgálati gépkocsiként tavaly május óta egy 2015-ös VW Multivan kisbuszt használ.

Ugyanakkor Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkár, Dömötör Csaba parlamenti államtitkár és Nagy János Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár a havi illetményeik mellett – bruttó 1,3 millió forint havi fizetés, 200 ezres cafeteriakeret és mindhármuknak egy-egy 2016-os Skoda Superb szolgálati autóként – 2019 júliusában kaptak a havi illetményükkel azonos összegű, azaz közel bruttó 1,3 millió forint „motivációs elismerést” is. Dömötör Csaba az államtitkári posztja mellett parlamenti képviselő is, ezért havi bruttó 891 ezer forint tiszteletdíjat is kap.