Rogán barátjához került a Belváros által eladott egykori bordélyház

Rogán barátjához került a Belváros által eladott egykori bordélyház

Shabi Michaeli (Fotó: Média1)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csupán egyetlen lakás, hanem egy teljes épület tulajdonosa lett Budapest Belvárosában friss érdekeltségén keresztül Shabtai Michael, Rogán Antal barátja. Az ingatlant a kerületi önkormányzat értékesítette – tudta meg a 24.hu

Már meg is kérték az engedélyt a ház elbontására, amely úgy került a grúz Shabtai Michaeli kezébe, hogy részben megvette azt a céget, amely az év végén az önkormányzattól megvásárolta a különleges sorsú, egykor bordélyházként működő ingatlant.

A Bástya utcai ingatlanegyüttes a Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz) vezette belvárosi önkormányzat tavaly decemberben adta el, amikor mintegy 1,3 milliárd forint értékű tulajdonától vált meg a kerület. Ezért az ingatlanért 182 millió 655 ezer forintot kértek és kaptak.

A vevő akkor még nem a grúz üzletember volt, hanem a Safe-Gate Kft. (és a PSM Technology Zrt.), amely egy ürömi nőé volt.

A 24.hu kiemelte, hogy a város egyik legértékesebb részéről van szó: itt újépítésű lakásokat alighanem pillanatok alatt értékesíteni lehet. Az pedig kivételes lehetőség, ha valaki egy egész épületet meg tud szerezni Budapest szívében, márpedig ebben az esetben ez történt.

A cégadatok szerint Shabtai Michaeli csak pár hete, júniusban lett résztulajdonosa a Safe-Gate-nek, az ürömi nő pedig ma már nincs is jelen a vállalkozásban.