Rogánék vezetésével privatizálhatják a fontos balatoni ingatlanokat

Rogánék vezetésével privatizálhatják a fontos balatoni ingatlanokat

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án (Fotó: MTI / Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megválik több értékes ingatlantól is a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), annak ellenére, hogy egy nyereséges állami cégről van szó – közölte az Index. A tervek ellen korábban tiltakozott a balatoni önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség is, de hiába, a többségi tulajdonba került, Rogán Antal irányította állami Magyar Turisztikai Ügynökség inkább privatizálna. Több kikötő bezárása tervben van emellett.

Eladják Csopak, Balatonakali, Balatokenese és Balatonudvari közforgalmú kikötőjét is, továbbá a Hotel Mólót, a balatonszemesi Hattyú és a balatonboglári Sellő kempingeket. Kivonnak még öt hajót a forgalomból, valamint megszűnik hat menetrend szerinti és négy sétahajó járat.

A jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita a Parlamentben úgy vélte: a balatoni kempingek és szállodák után most a vitorláskikötőket játszanák át a haveroknak. A Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Balatontourist is elmondta korábban a Népszavának, hogy nyitott lenne a Bahart-kempingek vásárlására, de meg akarták várni a részleteket.

Magánkézbe adná a balatoni kikötőit az állami cég | Magyar Hang

Ertékesítené a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart Zrt.), a cég emellett kikötőket zárna be, kempingeket, szállodát és hajókat adna el, valamint elbocsátásokra is készül - derül ki a Népszava cikkéből. A lap birtokába került dokumentum szerint május 6-ig kell véleményeznie a Bahart Zrt. részvényeseinek a hajózási cég reorganizációs tervét.

A Balatoni Szövetség korábban úgy vélte: „A Bahart Zrt.-ben tulajdonosként, részvényesként bent maradó balatoni önkormányzatok számára kiemelten fontos feladat, hogy a Bahart egyben maradjon annak vagyonával, tevékenységével, működési struktúrájával, a meglevő személykikötő, illetve vitorláskikötő-hálózat maradjon a cégben, hiszen ez biztosítja a Balaton egészének megközelítését, azon való közlekedést, ami a turizmus elengedhetetlen feltétele, egyben a céggel szembeni elvárás, annak működésének alapvetése.”

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán tavaly még azt mondta, nem akarják eladni a Bahart értékeit, nincs tervben a privatizáció. A Népszava megkeresésére inkább fejlesztéseket ígért Guller.