Róna Péter hivatalosan is köztársaságielnök-jelölt

Róna Péter hivatalosan is köztársaságielnök-jelölt

Róna Péter közgazdász (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki pártok leadták a jelöléshez szükséges aláírásokat, így mostantól Róna Péter hivatalosan is az Egységben Magyarországért köztársaságielnök-jelöltje. A Fidesz-KDNP már hétfőn megtette ezt, így Novák Katalin is hivatalos jelölt.

Az országgyűlési képviselők a tervek szerint március 10-én, vagyis jövő csütörtökön választják meg Áder János utódját. 

Az ellenzék ezt úgy értelmezi, hogy a parlamenti képviselőknek az üzleti és egyetemi világban is megbecsült, 1956-ban emigrált majd 1990-ben hazatért, a devizahitelesekért harcosan kiálló Róna Péter, vagy Orbán Viktor pártkatonája, a Fidesz egykori alelnöke és minisztere, Novák Katalin között kell választaniuk, melyikük alkalmasabb arra, hogy kifejezze a nemzet egységét.

Azt az ellenzék sem tartja kétségesnek, hogy a kormánypárti képviselők Novák Katalint választják, ezzel együtt elvárják a fideszes hatalomtól, hogy a szavazás előtt engedje beszélni a parlamentben Róna Pétert. – A Fidesz azért siet még a választások előtt lezárni az új köztársasági elnök megválasztását, mert pontosan tisztában van vele, hogy az ellenzék által követelt közvetlen szavazáson Novák Katalinnak esélye sem lenne Róna Péterrel szemben. A Fidesz nem a magyar emberek akaratából, hanem annak ellenére tervez köztársasági elnököt választani, de ennek az árát majd az április 3-i országgyűlési választáson fizetik meg – közölték.