Róna Péter államfőjelölt: Mélységesen elítélem Putyin és Oroszország agresszióját

Róna Péter államfőjelölt: Mélységesen elítélem Putyin és Oroszország agresszióját

Róna Péter (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerinte nyilvánvalóvá vált, mennyire károsak voltak Orbán lépései, melyekkel aláásta a Nyugat egységét.

Az Egységben Magyarországért köztársaságielnök-jelöltje, Róna Péter nyilatkozatot adott ki a csütörtökön reggel megindult orosz támadás kapcsán. Mint mondta, magyarként, európai polgárként és 1956-os menekültként mélységesen elítéli Putyin és Oroszország agresszióját Ukrajna ellen. Úgy látja, 2021 decemberétől már világos volt, hogy Putyin valódi szándéka a hajdani szovjet birodalmi zóna felélesztése. 

Kiemelte, ezekben a sorsdöntő órákban jól látszik, „mennyire károsak voltak Orbán Viktor lépései, amivel nehezítették a Nyugat egységes fellépését Putyinnal szemben, aláásták a V4-ek és a Nyugat egységét, és rendre kiszolgálták az orosz érdekeket és csorbították hazánk hitelességé”. Róna Péter szerint Magyarországon társadalmi egyezség van Szent István óta arról, hogy hazánk a Nyugathoz akar tartozni, nem pedig az orosz érdekszférához – márpedig ez most veszélybe került. „Bízom abban, hogy minden demokratikus meggyőződésű honfitársam, pártállástól függetlenül, velem együtt ítéli el az orosz lépést és szilárdan sorstársaink, a balti államok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia és a demokratikus világ oldalán áll” – zárja közleményét.