Rongálják az ellenzék plakátjait: feljelentést tesznek

Rongálják az ellenzék plakátjait: feljelentést tesznek

Megrongált ellenzéki plakátok a Fejér megyei Bicskén. Fotó: Magyar Hang / Gulyás Balázs.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel megrongálták az Egységben Magyarországért (DK-Jobbik-LMP-MMM-Momentum-MSZP-Párbeszéd) több, frissen kihelyezett óriásplakátját. Tudósítónk például a Felcsút melletti kisvárosban, Bicskén fotózott több olyan hirdetést, melyen átfestették az ellenzék kampányüzenetét, így a plakát Orbán miniszterelnök melletti értelmet kapott: „Orbán ... marad”. (Az eredeti üzenet az volt, hogy „Orbán megy, határkerítés marad” illetve hogy „Orbán megy, családtámogatás marad”.) A Fejér megyei városkába két óriásplakát jutott az országosan 1300 helyen terjesztett hirdetésből, mindkettőt megrongálták.

Nem ez az első alkalom, hogy Bicskén nem tűrték a kormánypártoktól eltérő véleményt plakáton. Korábban ugyanezen a helyen az ezalényeg.hu nevű ellenzéki portál hirdetése volt látható – míg meg nem rongálták azt is: a teljes plakátot átfestették, így az azon szereplő, a kormányra vonatkoztatott „Loptak már eleget” üzenetet is.

A Magyar Hang munkatársa egyébként azt tapasztalta, hogy az óriásplakátok megrongálása nem kis szervezést igényelhetett, mert a plakát elhelyezkedése miatt ahhoz létrára is szükség volt, ráadásul az egyelőre ismeretlen elkövető nem festékszóróval, hanem fehér falfestékkel és pemzlivel dolgozhatott. A helyszínen egyébként több térfigyelő kamera is található, így az éjszakáját az ellenzéki óriásplakát átfestésével töltő személy vagy személyek vagy könnyelműek voltak vagy nem számolnak azzal, hogy következménye lesz tettüknek.

Legutóbb a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik országgyűlési képviselőjelöltjét vonták eljárás alá egy hasonló esetben, miután átragasztott egy nemzeti konzultációs plakátot, melyet a rendőrség rongálásként értékelt. Ilyen értékelési feladata most is lesz a rendőrségnek, ugyanis Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, Lukácsi Katalin arról tájékoztatta lapunkat, hogy feljelentéssel éltek a megrongált hirdetéseik miatt.

Kerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudjuk, elindult-e már a nyomozás, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.