Röpködtek a milliós jutalmak év végén az államtitkároknak

Röpködtek a milliós jutalmak év végén az államtitkároknak

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a kiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos beszédet mond a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás és a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán Kisszékelyen 2019. december 17-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Év végén több tucat államtitkár kapott milliós jutalmat különféle jogcímeken a miniszterétől – derül ki a Blikk összeállításából.

A Miniszterelnöki Kabinetirodánál Kovács Zoltán kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba miniszterhelyettes előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kapott egy-egy havi fizetést ráadásként, vagyis összesen 2,6 millió forintot.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit. Az Igazságügyi Minisztériumban miniszteri elismerő oklevél címen egyhavi miniszteri illetményt (1 millió 944 ezer forint) utaltak a négyből három politikai államtitkárnak, köztük Völner Pálnak.

A Pénzügyminisztériumban Banai Péter Benő egyhavi miniszteri fizetést kapott meg pluszban. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 1,3 millió forintot adott államtitkárainak.

Az Agrárminisztériumban 1,15 millió forinttal díjazták az államtitkárokat, ami 850 ezer forint motivációs elismerésből és 300 ezer forint SZÉP-kártyából tevődik össze.

Az Emmiben 1 milliót kaptak az államtitkárok, amiből 350 ezret a Széchenyi Pihenőkártyára utaltak nekik. Itt egyedüliként a miniszter sem maradt ki, Kásler Miklós ugyanúgy megkapta a pluszpénzt, mint az államtitkárok.

A Miniszterelnökségen, a Belügyminisztériumban és a Külügyminisztériumnál nincs nyoma, hogy kaptak-e jutalmat az államtitkárok.

„A kérdésben a törvény irányadó. Az államtitkárok jogállásáról szóló jogszabály alapján az államtitkár jutalomban részesülhet" – válaszolta a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Blikknek.

Címkék: jutalom, államtitkár