Rozsdásodó metrókocsik – Az egész beszerzést vizsgálják

Rozsdásodó metrókocsik – Az egész beszerzést vizsgálják

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi metróbeszerzést, illetve annak minden körülményét érintő átfogó vizsgálat indulhat. Karácsony Gergely főpolgármester erre kérte legalábbis a BKV és a BKK felügyelőbizottságát, miután kiderült: a 3-as metró hat szerelvényét is ki kellett vonni a forgalomból, mert annyira rozsdásodtak.

A főpolgármester a Facebookon írt arról, hogy az ügy a 222 kocsiból 6 darabot érintett, ez önmagában nem is okozna gondot a működtetésben, hiszen a gyártó garanciálisan, kötbér mellett javította. – De azért ez mégiscsak beismerése a korábban tagadott ténynek: sok gond van a „felújított” orosz kocsikkal – fűzte hozzá. Éppen ezért van itt az ideje szerinte a teljes vizsgálatnak „két hónap elég a teljes körű tisztázásra, amit természetesen a nyilvánosság bevonása követ majd”.

Rozsdásodás miatt kivontak hat metrókocsit a forgalomból | Magyar Hang

Az Mfor írta meg reggel, hogy kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját, a padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda.