RTL Híradó: könnyű testi sértéssel gyanúsítják az ORFK egyik csúcsvezetőjét

RTL Híradó: könnyű testi sértéssel gyanúsítják az ORFK egyik csúcsvezetőjét

Az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai főhadiszállása az Árpád híd pesti hídfője mellett (Fotó: Barna Rovács/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az Országos Rendőrfőkapitányság egyik csúcsvezetőjét, számolt be az esetről az RTL Híradó. Mint emlékeztetnek: ő az a vezérőrnagy, akit egyik beosztottja, egy ezredesnő jelentett fel tavaly nyáron.

A gyanú szerint a férfi a saját irodájában szidta és szóban alázta a nőt, majd többször meg is ütötte. A nőt a történtek után azonnal áthelyezték, januárban pedig felmentették a munkavégzés alól. „A nőt az elmúlt csaknem egy vében többször is kihallgatták, a férfit azonban csak két hete” – közölték az ügyészség válaszlevelére hivatkozva a bejátszásban. Hozzátették: a gyanúsított nem tett vallomást és panaszt emelt a gyanúsítás ellen. A nő ügyvédje nem érti, miért csak könnyű testi sértés miatt nyomoznak, mikor a nyomozóhatóság vizsgálataiból többek között hivatali, szolgálati visszaélés gyanúja is megállapítható.

A rendőrségi vezető az RTL információi szerint azóta is a dolgozik.