RTL Klub: A koronavírusos betegek 14,8 százaléka, 576 fő egészségügyi dolgozó

RTL Klub: A koronavírusos betegek 14,8 százaléka, 576 fő egészségügyi dolgozó

A kórtermet elhagyó egészségügyi dolgozó ruháját fertőtlenítik a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mostanáig a koronavírus-járvány kezdete óta összesen 576 egészségügyi dolgozó kapta el a betegséget, ami az összes igazolt fertőzött 14,8 százaléka – írja az RTL-Klub honlapja. Az adatot a  televíziós csatorna kérdésére válaszolva a Koronavírus Sajtóközpont közölte. A tájékoztatás szerint a Covid-19 betegséget megkapó egészségügyi dolgozók közül jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra, a dolgozók többsége már meggyógyult.

A TV-cstorna kérdéseire azt is közölték, hogy az elmúlt héten tizennyolc, szociális otthonban lakó beteg fertőződött meg, akik közül ketten hunytak el koronavírusban. A Pesti Úti idősotthonban 46-ra nőtt az elhunytak száma.

A krónikus betegek számára elsősorban azt javasolják az operatív törzs munkatársai, hogy tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, így ne vegyenek részt zárt térben tartott csoportos rendezvényen, és általában is kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély. Kerüljék a találkozást olyanokkal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatják. Figyeljenek a személyi higiéniára, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, azonnal forduljanak orvoshoz.