Rusvai Miklós húsvétig tartaná fent a jelenlegi korlátozásokat

Rusvai Miklós húsvétig tartaná fent a jelenlegi korlátozásokat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A március 8-án bevezetett új korlátozó intézkedések hivatalosan március 22-ig élnek, a kormány azonban már várhatóan szerdán dönt ezek jövőjéről. Rusvai Miklós víruskutató szerint érdemes ezeket a védelmi szabályokat meghosszabbítani – írja a Portfólió az RTL Klub Híradójára hivatkozva.

– A szennyvízadatok is azt mutatják, hogy a következő hetekben a járványgörbe emelkedésével kell számolnunk – idézte fel Müller Cecília országos tiszti főorvos szavait a csatorna. A gyors terjedés oka a brit vírusvariáns, a fertőzések 80 százalékáért már ez felel.

A híradónak nyilatkozó Rusvai Miklós víruskutató szerint a korlátozó intézkedések hatása általában 2-3 hét után mutatkozik meg, de ez most elhúzódhat. „Járványtanilag feltétlenül indokoltnak tartom, hogy a jelenleg fennálló korlátozások fennmaradjanak húsvétig” – szögezte le a szakember. Miután a digitális oktatás április 8-ig tart, indokoltnak tartaná, ha a többi korlátozó intézkedés hatályát is eddig hosszabbítja meg a kormány.