Rusvai Miklós: Nyáron három hónapos szünet lesz a vírus terjedésében

Rusvai Miklós: Nyáron három hónapos szünet lesz a vírus terjedésében

Rusvai Miklós virológus (Forrás: Hír TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Minél többen oltatják be magukat a koronavírus ellen, annál kisebb az esélye a negyedik hullám kialakulásának – közölte Rusvai Miklós virológus hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szakember rámutatott arra, hogy akik nincsenek beoltva, veszélyeztetik a beoltottakat is azzal, hogy új mutánsokat hordozhatnak. – Nyáron három hónapos szünet lesz a vírus terjedésében – vélekedett Rusvai Miklós, aki szerint ezt az időt ki kell használni az immunizálásra.

A virológus beszélt arról is, hogy a Sinopharm-vakcina teljes dokumentációjában nem volt újdonság. Az, hogy az oltóanyag hatékony és biztonságos, eddig sem volt kétséges – hangsúlyozta. Az indiai mutánsról azt mondta, hogy jobb a terjedőképessége, mint a brit mutánsnak. Rusvai Miklós szerint ezt az bizonyítja, hogy az Egyesült Királyságban az új esetek 70 százalékát az indiai variáns okozza.

(MTI)