Rusvai Miklós szerint még kétmillió embert kellene beoltani

Rusvai Miklós szerint még kétmillió embert kellene  beoltani

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az a helyzet, hogy megítélésem szerint mindenféleképpen jobb, ha el vannak különítve az oltottak és a nem oltottak, legalábbis azokon a helyeken, ahol fokozott a fertőzésveszély” – nyilatkozta a Rusvai Miklós virológus a Blikknek.

A virológus szerint még legalább kétmillió ember kell beoltatnia magát. Ha ugyanis ehhez hozzávesszük az ötmillió beoltottat és azt az egymillió embert, akik már átestek a fertőzésen, akkor együttesen elérhetnénk a nyolcmillió védettet, ami elég lenne a nyájimmunitáshoz.

 Rusvai szerint a nem oltott emberek sokkal több vírust termelnek, ha megfertőződnek, ezért járványügyi szempontból jogosnak tartja, ha őket kizárják a belső terekből vagy az állatkertből. – Tulajdonképpen az egész testük egy vírusgyárrá alakulhat át – tette hozzá. Ráadásul fokozott kockázatot jelentenek azokra a személyekre, akik bár kaptak oltást, de nem alakult ki bennük elég erős immunitás. – Ilyenek lehetnek például az idősek is, hiszen az ő immunrendszerük már nem feltétlenül működik tökéletesen – magyarázta.

Szerinte a harmadik hullámnak vége van, de fontos, hogy még többen oltassanak, mert csak „három hónap kegyelmi időt kaptunk.”

– Ha lesz negyedik hullám, az is csak ősszel, és csak akkor, ha nem oltatja be magát elegendő ember – mondta a lapnak Rusvai Miklós.