Rusvai: mindenki át fog esni a koronavírus-fertőzésen

Rusvai: mindenki át fog esni a koronavírus-fertőzésen

Forrás: Fusion Medical Animation

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fel kell készülnie rá mindenkinek, hogy át fog esni a víruson, akkor is ha be van oltva, és akkor is, ha nincs, az a kérdés, hogy enyhébb vagy erősebb lefolyású lesz-e ez a folyamat - jelentette ki az ATV Start című műsorában Rusvai Miklós. A virológus úgy gondolja, hogy a tavalyi második hullám kétharmadát fogja elérni a csúcson a napi halálozások száma. A fertőzöttek és kórházban ápoltak aránya is egyre magasabb lesz, 60 százalékos átoltottság mellet látható, hogy ellaposodik a negyedik járványhullám a korábbiakhoz képest. 

Rusvai Miklós egyébként nem tenné kötelezővé az oltást, de az egyesek által diszkriminatívnak mondott intézkedésekkel egyetért, mert aki felvette az oltást, az saját magát és a környezetét is védi. Az immunológus szerint fontos, hogy mindenki maga döntsön az egészségéről, ő például az eutanázia kérdésében is megengedőbb lenne.

A maszkviselést most még nem tenné kötelezővé, de a járvány egy bizonyos szintjénél igen, a közterületeken, beváráslóközpontokban és a tömegközlekedésen – mondta.