Saját kezűleg távolította el az ukrán lobogót a fideszes hátszelű polgármester a hivatal épületéről

Saját kezűleg távolította el az ukrán lobogót a fideszes hátszelű polgármester a hivatal épületéről

Bider Zsolt polgármester eltávolítja Ukrajna lobogóját az öttevényi polgármesteri hivatalról. Forrás: Tuba Kálmán önkormányzati képviselő közösségi oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a volt jobbikos önkormányzati képviselő nehezményezte, hogy kikerült a Győr-Moson-Sopron megyei település, Öttevény önkormányzatának és polgármesteri hivatalának épületére az ukránokkal vállalt szolidaritás jegyében Ukrajna lobogója, a korábban Fidesz-színekben induló polgármester saját kezűleg távolította el azt.

Szombaton egy dühös posztban nehezményezte a Győr és Mosonmagyaróvár között fekvő kistelepülés korábban jobbikos, most független önkormányzati képviselője, Tuba Kálmán, hogy az öttevényi polgármesteri hivatalra pénteken kihelyeztek egy ukrán zászlót. Mint írta, kezdeményezte a zászló eltávolítását, mert szerinte Öttevénynek ki kell maradnia „ebből a vérontásból”.

Úgy tűnik, a képviselő felhívása nyitott fülekre talált a település polgármesterénél, Bider Zsoltnál, aki Tuba következő bejegyzésének tanúsága szerint szombaton (tíz nappal március 15-e előtt) saját kezűleg távolította el a hivatal épületéről az orosz támadás alatt álló Ukrajna kék-sárga nemzeti lobogóját.

Bider korábban (2010-ben) a kormánypártok, a Fidesz–KDNP színeiben igyekezett polgármesterré válni, akkor nem járt sikerrel. Később függetlenként indult, és így már győzni tudott. Közösségi oldalán gyakran szerepel különböző alkalmakkor együtt Nagy István agárminiszterrel, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével. Lapunk névtelenséget kérő helyi forrása úgy jellemezte a zászlót eltávolító településvezetőt, hogy „függetlenként indult, de Fidesz-hátszéllel”, valamint hogy „ahol lehet együtt mutatkozik Nagy Istvánnal”.

Frissítés: az akciót dokumentáló Facebook-bejegyzést eltávolították.