Sanghaj–Budapest járatokat függesztenek fel

Sanghaj–Budapest járatokat függesztenek fel

A Shanghai Airlines repülőgépe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. január 28-án (Fotó: Olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggeszti a Shanghai Airlines két budapesti járatát – közölte a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér üzemeltetője pénteken a Facebook-oldalán. Az okokról nem írnak, de nyilvánvalóan a koronavírus áll az intézkedés hátterében.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelezte: az elkövetkező napokban leállíthatják a repülőjáratokat Kína és Magyarország között.

Korábban számos légitársaság is jelezte: felfüggeszti Kínába tartó járatait. A British Airways brit és az Air France francia légitársaság teljesen, a KLM francia–holland részben függesztette fel a járatokat, a SAS Scandinavian Airlines is teljesen felfüggesztette a Kínába irányuló utasforgalmat. Az Airportal szerint 16 légitársaság jelentett be hasonló intézkedést.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a Sanghajból Hszian, illetve Csengtu érintésével közlekedő két járat közlekedtetését függeszti fel a légitársaság, ami heti három járat kiesését jelenti. A Sanghaj–Hszian–Budapest járat február 6. és március 26., a Sanghaj–Csengtu–Budapest járat pedig február 4. és március 28. között nem közlekedik. A közvetlen, heti négyszer közlekedő Sanghaj–Budapest járatot a változás nem érinti.

Az Airportal korábban összesítette, milyen járatok közlekednek a magyar főváros és kínai célpontok között: Budapestre öt kínai reptérről, hetente 11 menetrend szerinti közvetlen utasszállító járaton összesen több mint 3000 széket kínálnak (beutazó irányban) a magyar fővárosba a légitársaságok. Az Air China hetente háromszor érkezik Ferihegyre Pekingből minszki közbenső leszállással. A Shanghai Airlines Sanghajból a hét három napján közvetlenül, valamint heti kétszer Hszian és heti egyszer Csengtu érintésével repül Budapestre – ezeket a járatokat függesztették fel most. A Hainan Airlines pedig heti két járattal Csungkingból közlekedik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtök este hirdetett nemzetközi vészhelyzetet a koronavírus miatt, ugyanakkor kereskedelmi és utazási korlátozások bevezetését nem ajánlotta.

https://www.facebook.com/budapestairport/posts/10157930838687829

Korábbi írásunk a témában:

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját | Magyar Hang

A Magyar Hangnak a repülőtéren dolgozó egyik munkatárs árulta el, hogy a Shanghai Airlines január 28-án, kedden 19.37-kor landoló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.