„Ne egy fideszes képviselő-jelölt vezesse a kormányhivatalt”

„Ne egy fideszes képviselő-jelölt vezesse a kormányhivatalt”

Sára Botond (Fotó: a politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baranyi Krisztina Ferencváros és Pikó András Józsefváros polgármestere közösen írtak levelet pénteken Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek és Téglási Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének, arra kérve őket, hogy állapítsák meg az összeférhetetlenséget Sára Botond egyéni országgyűlési képviselő jelöltsége, illetve jelenleg betöltött kormánymegbízotti tisztsége között – közölte a két városvezető Facebookra feltöltött videóüzenetében.

Tavaly decemberben a józsefvárosi és ferencvárosi Fidesz-szervezetek országgyűlési képviselőjelöltnek választották azt a Sára Botondot, aki ezzel párhuzamosan kormánymegbízottként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát; és aki megbukott már a 8. kerületben polgármester-jelöltként, és önkormányzati képviselő-jelöltként is 2019-ben – mondta Pikó András.

Hozzátette: Sára képtelen szétválasztani politikusi, képviselőjelölti tevékenységét attól a felelős és pártatlan feladatellátástól, mely kormányhivatali vezetőként a minimális elvárás vele szemben. Legutóbb aljas módon, politikai rágalomhadjáratot indított a 8. kerületi óvodák és óvodapedagógusok ellen – mondta Pikó András, hozzátéve: emiatt büntetőpert kezdeményez ellene az önkormányzat vezetőjeként.

Ne egy fideszes képviselő-jelölt által vezetett kormányhivatal járjon el a kerületek ügyeiben. Józsefváros és Ferencváros ne váljon áldozatává Sára Botond egyéni politikai érdekeinek – mondta Baranyi Krisztina.

Azt szeretnénk elérni, hogy Sára Botond függessze fel kormányhivatali vezetői pozícióját, vagy ha erre nem hajlandó, akkor az NVB mondja ki az összeférhetetlenséget a választási kampány idejére – mondta Baranyi Krisztina.