Schadl György ragaszkodott ahhoz, hogy neki legyen kék villogója

Schadl György ragaszkodott ahhoz, hogy neki legyen kék villogója

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A végrehajtók elnöke, Schadl György ragaszkodott ahhoz, hogy neki legyen kék villogója, amivel a buszsávban is közlekedhet, amikor pedig ezt elvették tőle, minden követ megmozgatott, hogy visszaszerezze – derül ki a 444 a Völner-ügyről szóló, nyomozati anyagokon alapuló legfrissebb cikkéből.

2021. május 12-én a Villányi úton megállította egy rendőr Schadl Györgyöt, hogy ellenőrizze, miért van az autóján egy kék villogó. Ekkor a hívásait már lehallgatták, így rögzítették azt a beszélgetést is, amiben elpanaszolta a magán-mentőszolgálatot irányító ismerősének, hogy „egy jó képességű rendőr megállította, és b.szakodik”.

Az autó egy Skoda Suberb volt. Schadl cége vette, de átadták üzemeltetésre a Schadl ismerőse által vezetett magán-mentőszolgálatnak, pontosabban egy közhasznú nonprofit Kft-nek. A mentőszolgálatnak volt saját járműve, a Skoda papíron annak volt a tartaléka. Így került rá kék villogó, praktikusan pedig Schadl használta.

Schadl több telefont is indított, hogy hogy merészelték megállítani. illetve hogy használhassa újra a villogót. Ennek ellenére bírságot kapott, az orvossal pedig megbeszélték, hogy alapítanak egy másik céget, amivel akár újra lehet kék villogó is. Ebben végül Schadl nem lett benne, ügyvezetője az orvos lett, és átnevezték a céget a magán mentőszolgálat nevéhez hasonlóra.

A sok beszélgetésük egyikében a cégvásárlás után áttérnek egy körvonalazódó nagyobb üzletre, amiről egy bizonyos Ádámmal egyeztetnek, de szóba kerül a beszélgetésben Tóni és Barbara is. A cikksorozat korábbi részében többször felbukkant Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének a neve, akinek egyetemi vizsgákat intézett Schadl, de Nagy a cégén keresztül tavaly októberben megvette a Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát is. Hogy a fent idézett beszélgetésben róla ejtenek-e szót vagy sem, amikor Ádámot emlegetnek, arról a jegyzőkönyvekben nincs megerősítő vagy cáfoló rész. Szóba kerül a beszélgetésben Tóni és Barbara is. Rogán Antal feleségét Barbarának hívják, ugyanakkor a jegyzőkönyvben semmi sem utal arra, hogy róluk lenne szó – írja a lap.

És úgy tűnik, sikerült újra kék villogót szereznie, mert amikor a rendőrök elkapták a ferihegyi reptéren november 5-én, nemcsak sok pénzt és diplomáciai útlevelet találtak nála és a feleségénél, hanem az autóján volt egy kék lámpa. Schadl az ügyésznek azt vallotta ezzel kapcsolatban, hogy az autót üzembentartásra megkapta egy egészségügyi szolgáltatással foglalkozó cég, amúgy pedig neki is van PÁV-vizsgája és mentőzni is szokott.