Schadl György segített Völner Pál fiának autót venni

Schadl György segített Völner Pál fiának autót venni

Völner Pál az Igazságügyi Minisztériumban 2020. október 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Völner Pál és Schadl György bizalmi, baráti viszonyban volt egymással, olyannyira, hogy a fideszes politikus ügyes bajos dolgaival is a végrehajtói kar elnökéhez fordult segítségért. Lehallgatott telefonbeszélgetéseikből például kiderül, hogy a vád alá helyezett volt államtitkár a végrehajtói kar elnökéhez irányította a fiát, hogy az segítsen neki sportautót vásárolni – írja a 24.hu.

A végrehajtói kar elnökének annyira fontos volt, hogy a fideszes politikus fia elégedett legyen, hogy fizetni is hajlandó volt az autókereskedő jutalékát Völnerék helyett. Bár az nem derült ki, hogy Schadl György közbenjárásával sikerült-e megvennie Völner Pál akkor 25 éves fiának a vágyott sportautót, de az bizonyos, hogy az ügyészség többek közt egy piros Porschét is lefoglalt a volt államtitkár fiánál.

Völner Pál más bizalmas ügyekben is kérte Schadl segítségét. Például influenza elleni védőoltáshoz is a végrehajtói kar elnökének segítségét kérte. Az államtitkár 2021-ben a csak 3 év alatti gyerekeknek vagy szervátültetteknek járó négykomponensű vakcinát akarta, ráadásul tíz adagot. A felvételek szerint néhány napon belül be is oltották, amit megköszönt Schadlnak.