Schadl Györgyre vallott egy közeli munkatársa

Schadl Györgyre vallott egy közeli munkatársa

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke irodájához a bejutást segítő tábla (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) korrupció miatt előzetesben ülő elnökének egyik közeli munkatársa volt főnökére vallott – írja a Blikk. A lap a vádirat alapján arról számolt be, hogy az érintett munkatárs, F. Vivien alkut kötött az ügyészséggel: ha bizonyítékokat ad át, mentesül a vádak alól.

Mint írták, a Schadl irodájában végrehajtójelöltként dolgozó F. segített egyik ismerősének abban, Schadl közbenjárásával őt nevezzék ki az egyik végrehajtói helyre. Ennek fejében pedig a végrehajtói iroda bevételéből vissza kellett osztani az MBVK elnökének. „Schadl György közölte F. Viviennel, hogy a saját része felét, tehát az osztalék negyedét dr. Völner Pálnak adja tovább” – áll a KNYF anyagában a lap szerint. F. Vivien azonban a saját részére is kért pénzt, így – mint azt megállapították – összesen 40 millió forinttal gazdagodott.

Arról is írtak, hogy bár a nő nem volt tanúja pénzátadásoknak, de Schadl többször tett olyan kijelentést előtte, hogy Völner Pál – akkoriban az Igazságügyi minisztérium államtitkára – a barátjuk, akinek pénzt kell adni. A nő az átadott pénzeket egy táblázatban vezette.

A vádiratot megismerő újság szerint más is megalkudott az ügyészséggel. Egy Pest megyei végrehajtó-helyettes egyebek mellett azt vallotta a nyomozóknak, hogy az osztalék felvétele kapcsán kizárólag a kar elnökével kellett egyeztetnie.

Mint arról korábban írtunk, a végrehajtói kar elnökét tavaly novemberben fogták el, akkor előzetes letartóztatásba került korrupció és pénzmosás miatt. Schadl Györggyel és társaival szemben októberben emeltek vádat. Schadlre 10 évet, míg Völnerre 8 évet kért az ügyészség.