Schadl György 70 milliós spanyolországi lakást is vett

Schadl György 70 milliós spanyolországi lakást is vett

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

775 millió forint értékben vett ingatlanokat Schadl György, a végrehajtói kar elnöke és felesége 2016 és 2021 között – írta a nyomozati anyagok alapján a Blikk. A lap által idézett szakértői jelentésben spanyolországi ingatlan is szerepel.

Ráadásul a Blikk által megismert nyomozati anyagok szerint a La Manga-i, tengerparti lakásért Schadl György 35 millió forintot fizetett, egy hangfelvételen viszont 70 milliót emleget. Az egyik barátjával beszélgetve mondta: „A miénk vízparti, előtte három medence, két darab jakuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs van, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz… Kétszázezer euró, hetvenmillió forint…” Azt is mondta, hogy „szupi minden”, a ház „f.sza”.

A Blikk emellett kiemelte az elmúlt években történt ingatlanszerzések közül az erzsébetvárosi vásárlásokat. 2019-ben ugyanis egy napon, egészen pontosan július 1-jén Schadlék több ingatlant tudtak bezsebelni az önkormányzat által meghirdetettekből. Így egy Izabella, egy Király, egy Nefelejcs, egy Garai, két Vörösmarty és egy Dohány utcai lakás került be a portfóliójukba. A licitdíj a vételár tíz százaléka volt, a teljes összeget pedig néhány héten belül rendezték. Összesen mintegy 207,7 millió forintot adtak ki a hét ingatlanért. A Vörösmarty utcai lakásoktól egyébként később megváltak. A Blikk szerint az ingatlanokat elveszítheti Schadl György és neje, hiszen azokat a nyomozás során zár alá vették.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl és 21 társa – köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár – ellen. A vádirat szerint a végrehajtói kar első embere jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott a politikusnak – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot –, hogy az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználja az elnök érdekeiért. Az ügyészség Schadlra 10 év, míg Völnerre 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését indítványozza.