Schmidt Mária: a nemzeti identitáshoz való jog teszi oly elszánttá az ukránokat

Schmidt Mária: a nemzeti identitáshoz való jog teszi oly elszánttá az ukránokat

Budapest, 2022. május 20. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Schmidt Mária, a Fideszhez közelálló történész és vállalkozó is felszólalt az amerikai konzervatív CPAC konferencián, amelyre még Donald Trump is bejelentkezett videóüzenet segítségével. Schmidt Mária a korábbi Fidesz-üzenetekhez képest keményebben elítélte Putyint, illetve az orosz agressziót, írja a 444.

Néhány nappal ezelőtt Novák Katalin mondott hasonlókat a beiktatásakor, tehát lehet, hogy globális kommunikációs irányváltás történik, de az is elképzelhető, hogy ez csak az amerikai konzervatívoknak szólt.

Schmidt Mária kifejtette, hogy Vlagyimir Putyin most írja ki magát Európából, illetve hogy „a nemzeti identitás megéléséhez való jog az, ami az orosz-ukrán háborúban oly elszánttá teszi az ukránok ellenállását. Mert ők is hazájukért, függetlenségükért és szuverenitásukért harcolnak”.

Persze azért sokkal nagyobb kritikákat kapott a Nyugat és a liberalizmus, Schmidt elmondta, hogy a vasfüggöny nyugati oldalán a marxisták, ráadásul „neoliberális marxisták” vették át a hatalmat, akik valláspótlékként hiszen például a „technologzimusban”, a „tudományizmusban”, illetve a „szakértőkráciában”.

De Schmidt szerint Németország van a legrosszabb állapotban Európában. Szerinte az ország eltűnt a térképről, katonailag, politikailag, gazdaságilag eljelentéktelenedett, öngyilkos lett és hasonló rossz dolgok történtek vele. 

Az Egyesült Államok Obama idején rossz volt, Trump idején jó lett újra, de Biden idején megint „birodalmasít” és kulturális imperializmust fejt ki.

Címkék: Schmidt Mária, CPAC