Schmuck Andorral is tárgyalt Rogán tárcája a nyugdíjasok helyzetéről

Schmuck Andorral is tárgyalt Rogán tárcája a nyugdíjasok helyzetéről

Schmuck Andor, a Tisztelet Társaságának elnöke sajtótájékoztatót tart egy budapesti étteremben 2019. június 17-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyugdíjasok nehéz helyzetben is számíthatnak a kormányra; novemberben érkezik a nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy nyugdíjasszervezetek a közelmúltban egyeztetést kedvezményeztek a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodával. – Magyarország kormánya a párbeszédre építi a közéleti munkáját, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasokat képviselő civil szervezeteket, érdekképviseleteket meghallgassa – tették hozzá.

Közölték, hogy Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos fogadta Némethné Jankovics Györgyit, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége elnökét, Schmuck Andort, a Tisztelet Társasága elnökét, Karácsony Mihályt, az Országos Nyugdíjas Parlament elnökét és Ruttkay Rékát, a Civilút Alapítvány kuratóriumi elnökét. A megbeszélésen részt vett Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára és Horváth Anikó, a Pénzügyminisztérium nyugdíjpolitikai főosztályának vezetője is. – A találkozó célja az volt, hogy megerősítsék az eddigi eredményes együttműködést, és elemezzék azokat az intézkedéseket, amelyeket Magyarország kormánya hozott az idős emberek érdekében. A megbeszélésen a szervezetek ismertették az időskorúakat, az ő mindennapjaikat érintő javaslataikat is – ismertették.

A KTK közleménye többek közt arra is kitért, Magyarország kormányának mostani döntése értelmében január 1-jei visszamenőleges hatállyal 4,5 százalékkal kell emelni a nyugellátások összegét. – Ez azt jelenti, hogy idén összességében 14 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege, mert a januári 5 százalékos emelést egy júniusi, 3,9 százalékos is követte, és az emelések minden esetben januárra visszamenőleg járnak – fejtették ki.
Azt ígérték, hogy a pénzt november 11-én, pénteken a bankszámlára, illetve postai úton az eddig megszokott naptári napon kapják meg a nyugdíjasok.