„Segédmunkások lesznek, míg élnek a földön”

„Segédmunkások lesznek, míg élnek a földön”

Gyöngyöspata, cigánysor (Fotó: Takács Kitti)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletek a Magyar Hang január 17-i (2020/3.) számában megjelenő interjúból!

Egészen addig csend üli meg Gyöngyöspatát, amíg nem találkozunk össze Farkas Róbertnével és testvérével, Baranyai Rolanddal. Onnantól kezdve már panaszkodásuktól lesznek hangosak a patai utcák, szidalmaik pedig hol takaros kockaházakról, hol elhanyagolt porták falairól csapódnak vissza. – Borzalom, amit a miniszterelnök mondott, az Orbán lejáratja a cigányságot! Mit dolgozik a pénzért? – teszi fel a kérdést Roland, majd idegenvezetőnkké szegődik, elvisz minket a „cigánysorra, ahol az összes érintett lakik”.

(...)

Pénz helyett természetben fizetnék ki a gyöngyöspatai romák kártérítését | Magyar Hang

Szótlanul baktatnak méltatlankodó anyjuk mellett szinte szemlesütve Némethné kamasz gyermekei.
– Kiballagott a nyolcból, de nem tud írni-olvasni. Sokan vannak itt így, akik nem tudnak mit kezdeni az életükkel, aztán csodálkoznak, ha drogozni kezdenek! Úgyhogy most nem tudnak elhelyezkedni dolgozni, pedig volna munkalehetőség – mondja.

(...)

– Csalódtunk a miniszterelnökben és a Horváth Laciban is. Rájuk szavaztunk, mert hát ígértek eztazt – közli háza befalazott ablaka előtt Csemer Jánosné Emma, pár lépésnyire (sárban cuppanásnyira) Berkiéktől. Az asszony fel van háborodva, mert a kormányfő sajnálja a kártérítést tőlük. Szeme jobban izzik a dühtől, mint a parázs a cigarettájában. – Akkor jó volt neki a gyöngyöspatai cigányság, amikor rá szavazott!? – szól a replika.

(...)

Orbán: Úgy vagyok boldog, ahogy vagyok | Magyar Hang

Még feljebb megyünk. Ez még mindig nem Kanada, csak Gyöngyöspata főutcája. Gergely Pálné Borbálával beszélgetünk, aki szomorú. – Ezekkel a cigányokkal amúgy is sok gond van, bemásznak a kertekbe, hát csak lovat adnak alájuk ezzel a pénzzel. Inkább a magyar gyerekeknek kéne adni, hát őket viszik el a sok agresszív cigány miatt. Ő is visszaemlékszik a masírozós, polgárőrös időkre: akkor lecsillapodott a társaság, meg elmenekültek, kezdett helyreállni a közösség, de most ők uralkodnak megint. Borbála csak egyvalamit nem ért: hogy „miért nem lehet leállítani Soros Györgyöt”.

A teljes riportot keresse a Magyar Hang január 17-én megjelenő 2020/3. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/3. számban? Itt megnézheti!