Semjén Zsolt „nagyon rendes, kitűnő” embernek ismerte Völner Pált

Semjén Zsolt „nagyon rendes, kitűnő” embernek ismerte Völner Pált

Semjén Zsolt (Forrás: Tordai Bence/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet – többek között ezt hangsúlyozta Semjén Zsolt, amikor a párbeszédes Tordai Bence a délelőtt kirobbant Völner-ügyről kérdezte a parlamentben. Mint ismert, az Igazságügyi Minisztérium azóta már lemondott államtitkárát egy vesztegetési ügyben gyanúsítaná meg az ügyészség, Polt Péter ezért a képviselő mentelmi jogának kiadását kérte. A gyanú szerint ugyanis „hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként” 2-5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, ezért vállalta, hogy konkrét ügyeket elintéz.

A KDNP elnöke egyébként a délelőtt zajló bizottsági ülésen értesült az ügyről, ezután mondott néhány mondatot Tordai Bence kérdésére. Orbán Viktor miniszterelnök egyik helyettese szerint ez az eset is bizonyítja, hogy nincs kettős mérce, „az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát”. Azt is elárulta, hogy Völner Pált egy „nagyon rendes, kitűnő embernek” ismerte meg, nem is tudja elképzelni, hogy a gyanú megalapozott lenne.

Semjén Zsolt arra már nem reagált érdemben, hogy a történtek után Völner Pál felettesének, Varga Juditnak is távoznia kell-e posztjáról. Erre csak annyit mondott, hogy a kormánnyal kapcsolatos döntéseket a miniszterelnök hozza meg.