Senki nem hunyt el, de 158 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

Senki nem hunyt el, de 158 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 158 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 5669 főre nőtt a hazánkban beazonosított betegek száma – derült ki a járványügyi helyzetről tájékoztató kormányzati portál szombati beszámolójából. Az elmúlt nap ugyanakkor nem hunyt el senki a kórban, amely eddig összesen 614 ember életét követelte Magyarországon. A tájékoztatás szerint tovább nőtt az aktív fertőzöttek száma, amely most 1296 fő. Jelenleg 90 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

– Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. Európában a járvány második hulláma elkezdődött, ezért szeptember 1-jétől ismét szigorodnak a külföldről való beutazás feltétételei, alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén. A közelgő iskolakezdés kapcsán kiemelten fontos a szülők és a pedagógusok felelőssége; tünetes, beteg gyermeket most nem szabad iskolába, óvodába engedni – közölték a Koronavirus.gov.hu honlapon

A tájékoztatás azt is kiemeli: „Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.”

Az új adatok ismertetésével szinte majdnem egy időben Orbán Viktor kormányfő is tájékoztató videót adott ki az egy nappal korábbi kormányinfón bejelentett határátlépéssel kapcsolatos szigorításokról. „Az ajtónkon kopogtató” második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hoznunk, elsősorban a vírus behurcolását kell csökkenteni – közölte a kormányfő.