Simicskó István: A védőnői hivatás egyedülálló

Simicskó István: A védőnői hivatás egyedülálló

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője beszédet mond az épülő Honvédelmi Sportközpontban tartott bejáráson Újfehértón 2021. június 4-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A védőnői hivatás egyedülálló, a Magyar Védőnői Szolgálat a hungarikumok sorában az egyik legkülönlegesebb helyet foglalja el – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője vasárnap, a magyar védőnők napján. Simicskó István közleményében kiemelte: egy gyermek érkezése mindig ajándék.

– Magyarországon már több mint száz éve felismerték, mekkora szükség van olyan képzett szakemberekre, akik szinte a fogantatás pillanatától támogatást nyújtanak a szülővé válás útján – írta. Az MTI által is idézett politikus azt is tudatta: a Magyar Védőnői Szolgálat Európában páratlan módon működik együtt az egészségügyi ellátórendszerrel, valamint a szociális hálózattal, és nyújt komplex családvédelmi szolgáltatást.

– Ma a védőnők pótolhatatlan munkája előtt tisztelgünk, akik még a koronavírus-járvány legnehezebb óráiban is segítették a magyar családokat, köszönet elhivatottságukért és gondoskodásukért – írta a frakcióvezető.