Simonka: Csak elszenvedője voltam az egésznek

Simonka: Csak elszenvedője voltam az egésznek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, az emberek néha teljesen másként látják saját cselekedeteiket, mint az a közösség, amelyben élnek. Ugyanis a megalapozott gyanú szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddigi adatok alapján a Simonka rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1,4 milliárd forintot. Simonka úgy véli, az ellene indított eljárásban ő is áldozat, aminek hangot is adott saját közösségi oldalán.

„Az elmúlt napok igazán embert próbálóak voltak. Nem az eljárás! Sokkal inkább a szavak, amivel támadtak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről; ráadásul nem kímélték a családomat és a barátaimat sem. Ezért az elmúlt napokban elsősorban velük voltam, hogy erősítsük egymást. Megviselt ez mindannyiunkat, de hála az Úrnak, minden oké! Nagyon sajnálom, hogy a hozzám közelállóknak is át kellett élni ezt...

Bár magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek, de mindezek ellenére bocsánatot kérek az érintettektől, valamint hálásan köszönöm a támogatásotokat, nagyon jól estek és nagyon kellettek! Sokat gondolkodtunk, kellett-e ez nekünk?! Miért pont MI? (Ha nem harcolok mindenki ellen, aki lassíthatja Dél-Békés fejlődését, akkor most nincs ez a támadás.)

Én viszont mindig a gyermekeink jövőjéért, helyben való boldogulásukért dolgoztam, és úgy gondolom - hogy így is megérte -, bár vannak, akik szeretnének lassítani, hátráltatni. Üzenem, nagyon nehéz lesz, mert továbbra is Dél-Békés jövőjéért fogok dolgozni! És nem vagyok egyedül! Tehát, ha valakinek hiányoztam, vagy szüksége van a segítségemre, keressetek!” – fogalmazott Facebook-oldalán Simonka.

Maga a büntetőlejárás a NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult. Az ügyészség eddig 34 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, mindannyian szabadlábon védekezhetnek. Simonka a gyanúsítás ellen panasszal élt, tagadta, hogy bűncselekményt követett el, s azt közölte a kihallgatásán, hogy később tesz vallomást. Mindenesetre a mentelmi jogát a parlament már felfüggesztette.

Az igazságszolgáltatás következik…