Simonka György: Lázár János jobban tenné, ha csendben maradna

Simonka György: Lázár János jobban tenné, ha csendben maradna

Simonka György még mint a Fidesz-KDNP Békés megyei országgyűlési képviselőjelöltjei (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy interjút adott a 24.hu hírportálnak a korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolt Békés megyei fideszes képviselő. Simonka György ebben többek között beszélt az ügy jelenlegi helyzetéről, arról, hogy bűnösnek érzi-e magát, illetve arról is, hogy mit gondol Lázár Jánosnak az üggyel kapcsolatos kijelentéseiről.

– Nehéz elviselni, hogy három év vegzálás után olyan eljárás alá vontak bennünket, mint a legkomolyabb gyilkosokat – mondta Simonka. Véleménye szerint nem kell majd börtönbe mennie, az ügyészek által leírt vádakat provokációnak tartja. „Alapvetően szerintünk az ügyünk nem áll rosszul, és a vádirat nem erősödött, hanem sokat gyengült, bár több vádlott is eladta a lelkét valamiért cserébe. Olyan emberekről van szó, akiknek már korábban volt valami a rovásán” – foglalta össze.

A fideszes politikus nem érzi magát bűnösnek abban, ami a vádiratban állt. Mint az interjúban kiemelte: „Fogalmilag kizárt, hogy 45 százalékot kaptam volna vissza a váddal érintett beruházások után, ugyanis az úgynevezett építési normagyűjteményben meghatározott költségeket nem lehet és nem lehetett átlépni. 55 százalékból pedig képtelenség megvalósítani ezeket a beruházásokat, ezt szakértői vélemények is alá fogják támasztani”.

A beszélgetés során felmerült Lázár János azon megjegyzése, hogy Simonka majd „a bíróságon fejezi be a pályafutását”. Erre a képviselő úgy reagált: „Először is, én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő. Én a párttársaktól azt hallottam, hogy Lázár János szégyellje magát. Nem azért mert tudják, hogy én nem vagyok bűnös vagy épp bűnös vagyok, hanem azért, mert egy folyamatban levő ügyről vizionál előre ítéletet, és ilyet nem szokás mondani egy bajtársra. Úgy csinál, mintha a holdról jött volna, és nem vett volna részt azokban a dolgokban, amiket most szid. Miről beszél? Sehol nem lenne, ha én nem nyerem meg neki a kétharmadot.”

Hogy mindezt hogy érti, Simonka válaszában úgy fogalmazott: „Amióta országgyűlési képviselő lettem, csak szegényebb lettem, mert elhanyagoltam az otthoni gazdaságot, és a választókerületemmel foglalkoztam. Ő viszont jóval gazdagabb lett.”