Simonka György rokonainak tizenegy dohánybolt termeli a tízmilliókat

Simonka György rokonainak tizenegy dohánybolt termeli a tízmilliókat

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Simonka György unokahúga és unokaöccse érdekeltségébe összesen tizenegy trafik tartozik, utóbbi 19 évesen fogott bele az üzletbe. 

Simonka Györgyre, a Fidesz vád alá helyezett Békés megyei országgyűlési képviselőjére 850 millió forintos vagyonelkobzást kért az ügyészség. És bár a politikus vagyonnyilatkozata rendkívül szerény, közeli rokonainak igencsak jól megy az üzlet. Simonka két családtagjának érdekeltségébe összesen tizenegy nemzeti dohánybolt tartozik, amelyek az elmúlt években több milliárd forint bevételt termeltek – derítette ki a 24.hu.

Simonka György unokahúga 2013 óta résztulajdonosa a dohányáru-kiskereskedelemmel foglalkozó Déliker Trade Betéti Társaságnak, amely Battonyán, Mezőkovácsházán, Békéssámsonon, Kunágotán, és Csanádapácán üzemeltet trafikokat. Az elmúlt években a cég 800 millió forint körüli árbevételt produkált évente, és 30-40 milliós hasznot hajtott a tulajdonosoknak. Tóth Renáta egyébként már 22 évesen azt az alapítványt vezette Pusztaottlakán, ami a Simonka Györgyhöz köthető leggyanúsabb ügyleteket bonyolította.

Ennél is jobban megy az üzlet Simonka György unokaöccsének, ő 2014 óta tulajdonosa a Tabacum Bt.-nek, amely hat településen – Battonyán, Kevermesen, Medgyesegyházán, Almáskamaráson, Dombegyházán és Pusztaottlakán – működtet nemzeti dohányboltokat. Tóth Zsolt a jelek szerint született üzletember, ugyanis mindössze 19 éves volt, amikor tulajdonosként beszállt a társaságba. A Tabacum bevétele az elmúlt öt év mindegyikében meghaladta a 900 millió forintot, és több tízmillió forint hasznot hozott a tulajdonosoknak.

Simonka György és társai pere már megkezdődött, a vád szerint a fideszes politikus irányíthatta a bűnszervezetet, amely költségvetési csalással 1,4 milliárdos kárt okozhatott.