Siófok lett az egyik legnépszerűbb nyaralóváros

Siófok lett az egyik legnépszerűbb nyaralóváros

Siófoki életkép. Jó embert keresnek (Fotó: Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az utazók Magyarországon Siófokot, Horvátországban pedig Crikvenicát kedvelik a legjobban – ez derült ki a Szállás.hu friss kutatásából, amit az MTI ismertetett. Siófok mellett Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Budapest, Hévíz, Gyula, Szeged, Zalakaros és Pécs vonzza még a legtöbbeket a főszezonban.

Horvátországban Crikvenica mellett olyan tengerparti városok vonzók még, mint Vir, Medulin, Zadar és Pula. Csehországban a gyógy- és fürdővárosokat szeretik, például Karlovy Varyt, Frantiskovy Láznét, valamint Mariánské Láznét. Romániában a Fekete-tenger parti Mamaia, illetve Brassó a kedvelt, Lengyelországban Gdansk, Krakkó és Varsó.

A Szállás.hu statisztikái szerint az adriai nyaralások átlagban öt-hat éjszakáig tartanak, a balatoniak viszont rövidebbek, azok három-négy éjszakát tesznek ki. A Balatonon ráadásul egy apartman egy éjszakára egy személynek 1,5 százalékkal drágább is, mint a horvátoknál. Viszont a háromcsillagos hotelek tizenhat, a négycsillagosok pedig 24 százalékkal olcsóbbak itthon, mint Horvátországban.

A balatoni apartmanok személyenként és éjszakánként átlagban 7823 forintba kerülnek, a horvátok 7710-be, míg ugyanez Karlovy Varyban 8884 forint. A háromcsillagos balatoni hotel félpanzióval 17 195, a négycsillagos 19 628 forint, ugyanezek a horvátoknál 20 439 és 25 940 forint. A négycsillagos szoba Karlovy Varyban személyenként és éjszakánként 19 010 forint.

(MTI)