Sneider Tamás visszahívása után további cserék lesznek a Jobbik frakciója körül

Sneider Tamás visszahívása után további cserék lesznek a Jobbik frakciója körül

Balczó Zoltán, a Jobbik képviselője azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 28-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több parlamenti bizottságban is változások lesznek azután, hogy Sneider Tamást visszahívja a Jobbik frakciója az Országgyűlés alelnöki posztjáról. Alelnöki poszton is lesz csere.

Lapunk már hétfőn beszámolt arról, hogy a Jobbikot korábban vezető Sneider Tamást visszahívják a parlamenti alelnöki posztról. Helyére a párt frakciójának elnöksége Balczó Zoltánt delegálná, aki – információink szerint – el is fogadta a felkérést.

Visszahívja a Jobbik Sneider Tamást az Országgyűlés alelnöki posztjáról | Magyar Hang

Ezzel együtt több bizottsági poszton is csere lesz. Balczó Zoltán az Európai ügyek bizottságának volt az alelnöke, itt a helyére Dudás Róbert ül, míg a Nemzeti Összetartozás bizottságában a most visszahívott Sneider Tamás váltja. Sneider Tamás még egy bizottsági széket kap, mégpedig a Népjóléti bizottságban.

Az eddig a Honvédelmi bizottság alelnöki posztját betöltő Varga-Damm Andrea a Törvényalkotási bizottságba ül át sima tagnak, az alelnöki székben Lukács László György váltja.

Sneider Tamás még 2018-tól – Vona Gábor távozása után – töltötte be a Jobbik elnöki posztját. Az elnökség a tavaly májusi, csúfos kudarccal járó európai parlamenti választást követően úgy döntött, hogy lemondanak, és jöjjön a tisztújítás még ősszel. Végül ez idén év elejére húzódott.

A tisztújítást komoly belső harcok előzték meg. Azt már korábban biztosra lehetett venni, hogy Jakab Pétert választják elnöknek, a kérdés az volt, hogy kik lesznek alelnökök. Vagyis Jakab Péter a saját csapatával irányíthatja-e a pártot vagy pedig olyanok kerülnek be mellé, akik más irányt képviselnének. Utóbbi oldalhoz sorolták egyébként Sneider Tamást is.

A tisztújításon végül Jakab Péter emberei győzedelmeskedtek. Habár korábban szó volt róla, hogy Sneider Tamás pártigazgató lehet, végül ezt a tisztséget sem kapta meg, mert pályázatot írtak ki a poszt betöltésére és nem őt találták a legjobbnak.