Sok napsütés után jöhet az ónos eső, havazás

Sok napsütés után jöhet az ónos eső, havazás

Téli napsütés (Fotó: Hert Niks/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerdán a ködfoltok feloszlását követően délelőtt még napos idő lesz, majd délután egy szakadozott keskeny felhősáv vonul nyugatról kelet felé, azonban határozottan majd este növekszik, vastagszik a felhőzet nyugat felől.

Ekkor a nyugati megyékben már lehet vegyes csapadék: délnyugaton inkább eső, északabbra havas eső, havazás, de néhol ónos eső is kialakulhat.

A délire, délkeletire forduló szél elsősorban a Dunántúlon sokfelé megélénkül, a Fertő környékén, illetve a Bakonyban erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint front nem érkezik, de a hideg időben felerősödnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak. Fokozódhatnak a gyulladásos panaszok, koncentrálási problémák léphetnek fel, alvásproblémák, fáradékonyság, ok nélküli lehangoltság is jelentkezhet.

A fejfájás a nap folyamán várhatóan erősödni fog, különösen igaz ez a migrénes jellegű problémákra.

A keringési-, görcsös-, emésztőrendszeri panaszok is megszaporodhatnak.

 

Címkék: időjárás