Sok napsütés vár hétfőn, 37 fok is lehet

Sok napsütés vár hétfőn, 37 fok is lehet

Felfújható kerti medencében hûsíti magát egy férfi a hõségben Rákospalotán 2021. június 19-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk hétfőn – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

A magasabbra törő gomolyokból délutántól, kora estétől záporok, zivatarok alakulhatnak ki elszórt jelleggel. Erre a Szombathely-Békéscsaba vonaltól északkeletre eső tájakon mutatkozik nagyobb esély. A Dunántúlon a déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország legnagyobb részén 33 és 37 fok között alakul.

Az Időkép szerint hétfőn is marad a hőség. Ez elsősorban a szív- és keringési panaszokkal élőket, valamint az időseket viselheti meg. Náluk fejfájás, szédülés jelentkezhet. Ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. Emellett vérnyomás-problémák is előfordulhatnak, illetve kialvatlannak, fáradékonynak érezhetjük magunkat. A meleg időben csökken a szellemi és fizikai munkavégző képesség. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között többfelé extrém erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről. Nagy lesz a napszúrás veszélye is, így napközben kerüljük a tűző napon való tartózkodást. Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő, napi legalább 2-3 liternyi folyadékbevitelre.

Címkék: előrejelzés