Sorosozva és kommunistázva szállt bele Bencsikbe a közmédia

Sorosozva és kommunistázva szállt bele Bencsikbe a közmédia

Budapest, 2014. június 4.
Bencsik Gábor főszerkesztő a Magyar Krónika közéleti kulturális havilap első lapszámának bemutatóján a Demokrata című hetilap budapesti, Andrássy úti szerkesztőségében 2014. június 4-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közmédia sértődött hangú közleménynek látszó cikkben szólt vissza kedd késő este a bírálatot megfogalmazó Orbánhoz hű publicistának, Bencsik Gábornak, Bencsik András Demokrata-főszerkesztő testvérének.

A korábban Soros György által finanszírozott alapítványnak dolgozó Bencsik Gábor is beállt abba a baloldali sorba, melynek tagjai rendszeresen, alaptalanul vádolják a közmédiát, amikor arról elmélkedett, hogy Márki-Zay Péter csütörtökön az M1 és a hirado.hu közös műsorának vendége lesz – így kezdődik a hirado.hu-n késő éjjel megjelent írás, amely azonban a címlapon nem volt megtalálható szerda reggel, valamint a Híradó.hu Facebook-oldalára sem került ki addig.

Bencsik Gábor bűne ezt a kedd reggeli Facebook-posztja: „Akkor most, a számomra is örvendetes negyedik kétharmad után veszek egy nagy levegőt, és kimondom azt, amit a jobboldalon is mindenki tud: a magyar közszolgálati televízió politikai elfogultsága tarthatatlan. Egyszerűen képtelenség, hogy ellenzéki politikusok gyakorlatilag a lábukat nem tehetik be oda, a hírmagyarázók és kommentátorok kizárólag a kormánypártok oldaláról érkeznek, a hírműsorokban hírként olvasnak föl hosszú kormánypárti publicisztikákat, miközben az ellenzéki vélemények legtöbbször a kormánypárti cáfolatokba csomagolva jelennek meg. Mondom ezt annak ismeretében, hogy 14-én, csütörtökön az M1-en Lánczi Tamás 48 perc című műsorának Márki-Zay Péter lesz a vendége. Az lett volna a helyes, ha a kampányban kap meghívást, hiszen ma már alapvetően tét nélküli a beszélgetés, de ez is valami. A közszolgálati magyar televízió az ország ellenzéki felének is a televíziója, az ő adójukból is működik, ideje elkezdenie aszerint is viselkedni.”

A Híradó.hu megjelent írás minden bekezdésében tesznek valamilyen megjegyzést Bencsik Gáborra:
• „Az egykoron Soros György egyik alapítványának dolgozó, jelenleg pedig egy jórészt kulturális megfontolásokból vásárolt hirdetésekből fenntartott, legfeljebb ezres nagyságrendben elérhető havilapnál főmunkatársként dolgozó”
• „A testvére által főszerkesztett Magyar Demokrata újságírójaként is tevékenykedő.”
• „A kiegyensúlyozottságot hírből sem ismerő és korábban kommunista pártállami háttérrel működő Magyar Újságírók Országos Szövetsége egykori főtitkárának (1989-1997)”
• „a diktatúrában tíz éven keresztül az akkor még pártkiadványnak számító Nők Lapjának dolgozó”
• „a Horn Gyula kormánya idejében a Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége elnökének is megválasztott”

Az írásban felróják Bencsiknek, hogy „elkerülte a figyelmét”, hogy Lánczi Tamás műsorába „pártpolitikusok eddig sem kaptak meghívást”, bár Márki-Zay Péter épp most alapít pártot, ha ez kizáró ok, akkor most még inkább az kellene legyen, mint eddig volt.

Újra felhozták, hogy ők rendszeresen kérdezik az ellenzéki politikusokat, és hogy hívták is őket, amit a pártok cáfoltak. A végén pedig az EBESZ-jelentéssel is összefüggésbe hozták Bencsiket: „Legalábbis érdekes, hogy pont most jutott eszébe megszólalni, amikor hamarosan várható az EBESZ újabb, vélhetően előre legyártott propagandaanyagának közzététele” – írták.

Mint megírtuk, sok fideszes kommentelő is Bencsikre támadt a Facebookon kedden.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.