Sörwellness is lesz a Felcsút mellett 15 milliárdból megújuló kastélyban

Sörwellness is lesz a Felcsút mellett 15 milliárdból megújuló kastélyban

Az Ürményi-Dreher-kastély 2009-ben (Fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megújul a Felcsúthoz közeli Vál híres kastélya, amely ha kész lesz, úszni fog a sörben: sörkert, sörfőzde és sörwellness is helyet kap – írja a Privátbankár.

A Válon romokban álló Ürményi–Dreher-kastély és környezetének teljes megújítására kiírt tervezési pályázatra szeptember 21-éig lehet jelentkezni – derül ki az uniós közbeszerzési portál adataiból. Ha érvényes és eredményes lesz a pályázat, akkor még 2022 tavasza előtt elkezdődhet a kivitelezés. Idén januárban, a beharangozó sajtótájékoztatóról szóló MTI-tudósítás 15 milliárd forintban jelölte meg a teljes bekerülési összeget. Akkor az is kiderült, hogy az előkészítő munkálatokra 1,4 milliárd forintos támogatást ad a kormány, de a megyei közgyűlés kormánypárti elnöke szerint a kabinet a megvalósításba is beszáll.

A cikk szerint a kastélyparkban sörkertet alakítanak ki, emellett kültéri színpad, kertmozi és kávézóterasz várja majd a látogatókat. A Nagypincében kézműves sörfőzde létesül a Dreher-hagyományok bemutatása érdekében, mindez sör-wellness szolgáltatással, pinceszínházzal és konferenciateremmel egybekötve. A Magtárban kulturális rendezvénytér épül, ahol szálláshelyeket is létrehoznak, míg a Szolgabíróság épületében különböző, kapcsolódó szolgáltatások lesznek. A kastélyban látogatóközpontot, illetve interaktív kiállítási teret hoznak létre, ahol az épület építéstörténetét, az Ürményi és a Dreher család, valamint a hazai sörkészítés történetét mutatják be.