Sportlétesítményeket zárnak be Győrben is

Sportlétesítményeket zárnak be Győrben is

Uszoda (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtöktől átmenetileg zárva tart a győri Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda, hivatalosan „felújítás, karbantartás miatt” – írja az Úgytudjuk.hu regionális hírportál a helyi sajtóra hivatkozva. Az Aqua Sportközpont jegyárait egyébként éppen szeptember elsején emelték meg.

Az Olimpiai Sportparkban a fedett teniszpályák használata karbantartás miatt ideiglenesen ugyancsak szünetel. „A Covid-19 pandémia időszakában elmaradt karbantartási feladatok, valamint az elszabadult energiaárak miatt indokolt energiahatékonysági fejlesztések most esedékesek a létesítményekben” – jelezték a lap szerint az érintett intézmények, nem sokkal azután, hogy vezetőik Dézsi Csaba András polgármesterrel tárgyaltak a napokban. A polgármester egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Helyi hírforrás szerint a Barátság sportparkban a szabadtéri sportolás továbbra is biztosított, ez egyúttal azt jelenti az Ugytudjuk.hu szerint, hogy ugyanezen a helyen a beltéri sportolás viszont nem biztosított. Hasonlóképpen: az Örkény utcai műfüves futball pályát és a Bercsényi ligeti műfüves futballpályát nappal korlátlanul lehet használni – ami azt jelentheti, hogy éjjel viszont nem.

A portál korábban arról is írt, hogy részleges vagy teljes bezárás vár a múzeumra is, már a héten.

Az intézkedések oka vélhetően a rezsiárak emelkedése miatt kialakult gazdasági helyzet, amely országszerte érzékenyen érinti az önkormányzatokat. Sok helyen intézménybezárással próbálnak spórolni, és ezt a legtöbb helyen a kulturális- és sportlétesítményekkel kezdik.