Stummer János: A háború kiterjedésére lehet számítani

Stummer János: A háború kiterjedésére lehet számítani

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Tegnap a titkosszolgálatok vezetőivel találkoztunk a Nemzetbiztonsági Bizottságban. Mára Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, rakétatámadásokkal az összes ukrán repteret elpusztították, egyedül (legalábbis egyelőre) az ungvárit nem – írta ki közösségi oldalára Stummer János, a Jobbik politikusa, egyben a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke. 

– Úgy tűnik, nem csak a vitatott keleti régióban lesznek harci cselekmények, hanem a háború kiterjedésére lehet számítani. Tegnap is elmondtam, ma pedig megerősítem: a magyar kormánynak minden lehetséges forgatókönyvvel számolva kell felkészülnie a várható menekülthullámra. A kormánynak meg kell akadályoznia, hogy a menekültekkel együtt országunk területére olyan személyek is beléphessenek, akik veszélyt jelentenek a belső biztonságunkra – fejtette ki. 

Leszögezte: mindent meg kell tenni, hogy a kárpátaljai magyar közösséget ne érhesse háborús sérelem, ellenük szélsőséges provokációk ne történhessenek. – Ukrajnában több ezer hadköteles korú magyar él. Minden politikai, diplomáciai, egyéb eszközt meg kell ragadnunk, hogy egy általános mozgósítás esetén az ő életük ne kerülhessen veszélybe – zárta közleményét.

 

Címkék: Stummer János