Sűrítik a buszok és villamosok menetrendjét este 8 óra után Budapesten

Sűrítik a buszok és villamosok menetrendjét este 8 óra után Budapesten

Fővárosi tömegközlekedés (Forrás: Budapesti Közlekedési Központ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyakrabban fognak indulni a fővárosi tömegközlekedési járművek ezentúl este nyolc óra után – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Eddig az este 8 órától hajnali 5 óráig tartó kijárási tilalomhoz, valamint a rendkívül alacsony utasforgalomhoz igazodva bizonyos járatok este 8 óra után húszpercenként indultak. A múlt szerdán életbe lépett változásokkal összhangban – a kijárási tilalom 10 órakor kezdődik és az üzletek is fél 10-ig maradhatnak nyitva – már a BKK járatai is gyakoribb követéssel közlekednek az esti órákban.

Jelenleg egyébként úgynevezett tanszüneti menetrend van érvényben. Várhatóan azonban jövő hétfőn – az iskolák és az óvodák nyitásával összhangban – a tanítási időszakban érvényes menetrend lép életbe, a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket is.

Mint írták, az április 12-től érvényes menetrendje megismerhető a BKK honlapján, utazástervezéshez pedig érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.