Suttogó propaganda Pásztón

Suttogó propaganda Pásztón

Fotó: Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap önkormányzati választást tartanak Pásztón, mert az országgyűlési választáson LMP-s színekben indult, és elbukott Dömsödi Gábor polgármestertől már nagyon meg akartak szabadulni a helyi fideszes atyafiak.

Úgy döntöttek, egy évvel az önkormányzati választások előtt feloszlatják az egész képviselő-testületet, hogy ily módon a neves tévériporterből lett helyi politikus is elveszítse polgármesterségét. Annak rendje s módja szerint meg is szavazták az önfeloszlatást. Az elmúlt hetekben tehát kampányoltak ezerrel, hogy végre fideszes ember ülhessen be a polgármesteri székbe, ettől remélik ugyanis, hogy majd a büdzséből ömlik a pénz a hátrányos helyzetű Pásztóra. Mert a helyi fideszesek úgy gondolják, hogy eddig azért nem ömlöttek az uniós százmilliók, mert az ellenzéki Dömsödi neve ennek gátat szabott.

Csakhogy az uborkaszezon rányomta a bélyeget a helyi fideszes kampányra is. A neves kormánypárti politikusok nyaralnak, a kies Adrián süttetik a hasukat, vagy a kánikula elviselése végett talán rénszarvasra vadásznak fenn északon.

Talán emiatt történhetett meg, hogy az önkormányzati kampány finisében csak Bakondi György úr ért rá, akinek szakterülete a biztonságpolitika, így aztán a helyi könyvár nagytermében összegyűlt pásztóiak komoly tájékoztatást kaphattak tőle a szíriai polgárháború hátteréről. És a migráció problémájáról, a menekültügyről.

A pásztói önkormányzati választáson képviselőjelöltként induló Csépe Tibor „közéleti oldalán” bukkantunk egy érdekes bejegyzésre, ahol a jelölt arról panaszkodik, hogy a kampányban nem arról folyik a közbeszéd, amiről kellene, ami a helyieket foglalkoztatja, hanem a migránsügyet dagasztják tovább a helyi közügyek megvitatása helyett.

Csépe kiakadt azon, hogy egy jóakarója is azt ajánlotta neki, hogy „a bevándorlókról, a '68-as korosztályról és Erdély visszaszerzéséről”, beszéljen „mert ezek szavazókat hoznak”. Csépe úgy gondolja, hogy „aki 2018 augusztusában Pásztón ezekkel a témákkal kampányol, az hülyének nézi a választókat”.

„A tömeges népvándorlást korunk egyik nagy próbatételének tartom, amit komolyan kell venni, de még Georg Spöttle látogatását szimplán furcsálltam, addig Bakondi György biztonságpolitikai szakértő meghívását az önkormányzati választási kampány hajrájában már elterelő műveletnek tartom.” – írja Csépe.

A Fidesz-központ kommunikációs stratégái úgy tűnik, kicsit túltolták a migrációs kampányt Pásztón. Mert arrafelé, se migránsok, se letelepedési kötvényesek se nagyon járnak. „Miközben ugyanis a szír polgárháborúról beszélünk Pásztón, addig sem kerül szóba a tömeges elvándorlás, a város folyamatos, de biztosnak látszó elöregedése vagy éppen a versenyképes munkabéreket biztosító beruházások hiánya, hogy csak a leglényegesebbeket említsem. Ugyanakkor lássuk be: a migránsválság hazai tetőzésének idején sem láttunk bevándorlókat városunkban.” – szögezi le Csépe Tibor.

Csakhogy itt a „migránsügy” vesz egy furcsa fordulatot Pásztón. A menekültek ugyan széles ívben elkerülték a nógrádi települést, ám a városnak van egy olyan lakója, aki Magyarországon született, magyar állampolgár, édesanyja magyar, édesapja viszont színes bőrű volt.

Sőt, él Pásztón egy francia állampolgár is, aki afrikai származású, akinek mongol felesége van. Utóbbi férfi is közmegbecsülésnek örvend Pásztón, a helyi gimnázium igazgatóhelyettese.

„Álságosnak tartom, hogy a helyi gimnáziumunk igazgató helyetteséről egyesek suttogó propagandában terjesztik: katonai szolgálatát tölti Magyarországon, akit bármikor „aktivizálhatnak”. Nem tisztem megvédeni, nem szorul rá, de két gyermekem is a Mikszáthban végzett, a szélesebb rokonságban és baráti körben össze sem tudnám számolni az egykori mikszáthos diákokat, és kivétel nélkül mindegyikük nagyon jó véleménnyel volt a T. Tanár Úrról. Afrikai származású? Igen. Külföldi állam állampolgárságával is rendelkezik? Tudomásom szerint igen. Na és? Nem tanítja meg mindarra a gyermekeinket, amire mi nem lennénk képesek? Talán nem lelkiismeretesen végzi a munkáját több mint egy évtizede?” – teszi fel a kérdést Csépe Tibor,  aki azt panaszolja, hogy „a kampányban a jelöltek többsége kerülte a lényeges témákat, a vitákat pedig álnevek mögé bújva, rágalmazás szintjén vállalták. Helyette maradt a terrorveszéllyel riogatás, a suttogó propaganda, és a helyi, színes bőrű polgárok elleni bűnbakképzés. Ez a politika a leszakadás politikája és a békétlenségé. Pásztónak pedig fejlődésre és nyugalomra van szüksége.”

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.