Szabadon engedik az egyik olaszliszkai lincselőt

Szabadon engedik az egyik olaszliszkai lincselőt

Üres ház Olaszliszka alvégén (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szegedi Törvényszék tanácsa helyben hagyta a gyilkosságért és rongálásért tizenhét év börtönre ítélt ifj. H. Dezső feltételes szabadlábra bocsátását. Az MTI tájékoztatása szerint az elítélt július 15-én szabadulhat. Az elsőfokú döntés ellen az ügyész fellebbezett még május végén, így született meg a másodfokú határozat.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanács is úgy látja, hogy az elítélt a büntetés-végrehajtási intézetben kifogástalan magatartást tanúsított. A mostani határozat szerint az elsőfokú bíróság helyesen tette, hogy a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét. Így a továbbiakban is rendszeresen figyelemmel kísérhetik életvitelét. A döntés így véglegessé vált.

Olaszliszka: két lincselő már kiszabadult - a teljes riport - Magyar Hang

Géza, az olaszliszkai Matolcsi kocsma törzsvendége igen őszinte ember. Annyira, hogy most tiltotta le őt a Facebook. Miközben kikéri az italát, két régi bűnügy kapcsán a napokban hozott bírói ítéletekről kérdezzük. Először is itt van Sztojka Iván ügye: „kifogástalan magatartására" hivatkozva kedvezménnyel szabadult a börtönből, ahova a veszprémi román kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es meggyilkolásában való részvételért került.

Ifj. H. Dezsőt 2009. november 13-án ítélte 17 év fegyházra a Debreceni Ítélőtábla. Ő volt az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottja. A bíróság három vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt. A tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost a gyermekei előtt verték agyon 2006. október 15-én, Olaszliszkán. Akkor az volt a feltételezés, hogy elsodort egy kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Azóta az eljárás azt is bizonyította, hogy nem sodorta el a gyereket.