Szabadon engedte a rendőrség a viperás támadások magyar gyanúsítottját

Szabadon engedte a rendőrség a viperás támadások magyar gyanúsítottját

Az egyik támadás egy pillanata (Forrás: Youtube/Antifa Attack)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabadon engedték a „viperás támadásokban” való részvétellel gyanúsított magyar nőt. Kiengedték a fogvatartásból a kitörés napja előtti, a gyanú szerint antifasisztákhoz köthető támadássorozat magyar gyanúsítottját – derül ki a rendőrség péntek délutáni közleményéből. A közlemény szerint a nyomozás során beszerzett újabb bizonyítékok elemzésének alapján tett előterjesztést a letartóztatás megszüntetésére. A nőt szabadon engedték, de a büntetőeljárásnak továbbra is gyanúsítottja.

A rendőrségi közleményt észre vevő Mérce emlékeztetett, hogy a gyanúsítottat több szélsőjobboldali portál, többek között a kormánypártokhoz köthetők is egy D. K. monogramú nővel, a Szikra Mozgalom egyik tagjával azonosították. A baloldali mozgalom 15-i szerdai közleménye szerint tagjukat alaptalanul gyanúsítják, ezt egyebek mellett azzal támasztják alá, hogy a hírbe hozott nő nem beszél idegen nyelveket és nem volt kapcsolata nemzetközi antifasisztákkal. A letartoztatás lejárató kampányhoz adott ürügyet, amelynek célpontja az antifasizmus mellett a Szikra Mozgalom és baloldali politikusok, különösen Jámbor András országgyűlési képviselő. A Szikra Mozgalom így kommentálta a szabadon engedést pénteken: „úgy tűnik, egy Facebook like, illetve egy gyanúsnak tűnő kabát és sál mégsem elég ahhoz, hogy hosszú távon megfosszanak valakit a szabadságától”. 

A rendőrség a szabadon engedés mellett azt is tudatta közleményében, hogy újabb elfogatóparancsot adtak ki, ezúttal egy német állampolgárságú nő ellen. Egy német férfi és egy német nő körözését már a múlt héten elrendelték; főügyészségi közlés szerint az elkövetők szélsőjobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadták meg a számukra ismeretlen sértetteket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon pénteken azt közölte: az eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van.

 

Címkék: rendőrség