Szabálysértési eljárás indult, miután a sportállamtitkár zárt kapus meccsre vitte kislányát

Szabálysértési eljárás indult, miután a sportállamtitkár zárt kapus meccsre vitte kislányát

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédet mond a budapesti vízilabda Európa-bajnokság megnyitóján a Duna Arénában 2020. január 12-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabálysértési eljárás indult azt követően, hogy Szabó Tünde sportállamtitkár kislányával egy zárt kapus úszóversenyre ment még november végén – derül ki Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszából, amit Vadai Ágnes DK-s parlamenti képviselő kérdéseire tett közzé. Szabó Tünde korábban maga büszkélkedett el közösségi oldalán azzal, merre járt kislányával, holott a járvány miatt addigra a kormány kitiltotta szurkolókat a sporteseményekről. Az ügyről a 24.hu írt először.

https://www.facebook.com/dr.szabotunde.hu/posts/3775929525759101?cft[0]=AZXtatnUCZCFulU8KQlNlLo71NtfA2NzpyToCRixtQ97TaG87o4AXWpUtnrN_Wg415Ms7j-AZ45s5r5s2bUOUaq3Xy8i6tSD8JqwLnTSjteLtbmgdMZk5UXYPsK1P_FxybRMpKPUwY6cvBOtMz-4DsttRZma7rPmhzdgfHqbI9o-zAoZHL8h6exlqrrZoDflSw4&tn=%2CO%2CP-R

Vadai két másik potenciális járványügyi szabályszegéssel kapcsolatban is érdeklődött. Az egyik eset, hogy a 444-en megjelent beszámoló szerint november 28-án, a kijárási tilalom este 8 órai kezdete után az Onyx étteremben nemcsak ételeket szolgáltak fel, hanem aztán a vendégek szét is verhették a berendezését a felújítás előtt álló helynek. Pintér Sándor válasza szerint az eseménnyel összefüggésben nem érkezett bejelentés vagy feljelentés a rendőrségre.

Végül Vadai arról is érdeklődött, megsértette-e a TV2 a járványügyi szabályokat azzal, hogy bár este 8 órától kijárási tilalom van, és a rendezvényeken 10 főnél többen nem lehetnek jelen, mégis a Dancing With The Stars című műsoruk élő adásában láthatóan volt jelen közönség. A belügyminiszter szerint az eset miatt rendőri intézkedés történt. – A helyszínen nem volt megállapítható jogsértés, ezért szabálysértési eljárás nem indult – közölte a tárcavezető.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – A vert sereg